UX Dizajner

ActiveCollab LLC je softverska kompanija koja posluje globalno, dok joj je razvojni tim u Novom Sadu. Ono na čemu radimo i po čemu smo poznati je istoimeni proizvod - ActiveCollab, popularan alat za upravljanje projektima i timski rad na njima.

U prethodnih 10 godina, koliko je ActiveCollab dostupan na globalnom tržištu, mnoge kompanije su ga odabrale kao rešenje koje im omogućava da njihovi timovi komuniciraju brže i efikasnije. Od većih imena ćete sigurno prepoznati Apple, BBC, Disney, IBM, Intel, Lego, Swatch, i tako dalje, ali tu su i hiljade drugih manjih kompanija i timova koji rade na mnogim zanimljivim projektima.

Da li je ActiveCollab dobro mesto za UX dizajnera?

ux Designer job posting in Belgrade, Novi Sad

Nekada se desi da kompanije traže UX dizajnera i obećaju posvećenost korisničkom doživljaju, da bi se na kraju pokazalo da menadžment nije voljan da uloži vreme i resurse koji su potrebni za dobar UX. To ume da dovede do frustracije kod obe strane. ActiveCollab nije takva kompanija. Ovde stavljanje akcenta na UX ne dolazi samo od osnivača firme, već i od svih kolega koji rade na proizvodu. Kao tim znamo koliko vredi dobar UX i kako može da transformiše poslovanje kompanije kao i korisničko shvatanje proizvoda i onoga šta kompanija radi.

Taj transformativni efekat smo osetili na sopstvenoj koži 2015. godine kada smo objavili ActiveCollab 5. U pitanju je veliko osveženje softvera sa kompletnim fokusom na UX. Tu je naša posvećenost UX-u bila stavljena na test. Proces redizajna je trajao skoro 2 godine (od leta 2013. godine do proleća 2015. godina), a detalje o procesu i iskustvima tima smo podelili na našem blogu (Redesigning ActiveCollab je i dalje jedan od načitanijih tekstova na blogu).

Pošto imamo track-record posvećenosti dobrom korisničkom doživljaju i izuzetnu želju da tim putem nastavimo, smatramo da je ActiveCollab idealno mesto za osobu koja sebe danas i u budućnosti vidi kao dobrog UX dizajnera. Iz tog razloga Vas ovom prilikom pozivamo da se pridružite ActiveCollab timu.

Prvi dani kao deo tima

Kada se pridružite timu, vaš prvi zadatak će biti da se upoznate sa softverom i njegovim mogućnostima na svim platformama koje podržavamo (web, responsive web, native mobile, i desktop).

Postoji dosta dokumentacije, kao i video materijala koji opisuju softver do različitih nivoa detalja. Tu su i liste stvari koje trenutno razvijamo i planiramo, kao i nekih stvari koje su deo dugoročnijeg plana razvoja softvera. Product owner-i, koji su tu od samog početka, će vam stajati na raspolaganju za sva pitanja, otvorene diskusije, i davanje konteksta postojećim implementacijama i razlozima zašto su realizovane na taj način. Vaše je da preispitujete stvari, a naše je da pružimo što je moguće više informacija.

Još jedan bitan i vredan resurs koje će vam pomoći je lista sugestija za unapređenja koju skuplja naš Customer Care tim. Ovu listu možete da koristite kako bi bolje razumeli korisnike i mesta gde ActiveCollab još uvek ne ispunjava njihova očekivanja.

Pošto rad na nečem konkretnom ubrzava učenje, vrlo brzo možemo organizovati nekoliko usability testova gde ćemo gledati da propratimo kako se korisnici snalaze sa nekim od osnovnih alata i tokova unutar aplikacije. Na osnovu tih testova, možemo smisliti načine na koje bismo mogli da te iste tokove olakšamo i optimizujemo.

U aplikaciji postoji niz mesta gde bi se dobro osmišljenim zatezanjem mogao postići dobar efekat na korisničko zadovoljstvo i povećati stepen korišćenja aplikacije (user engagement). Želimo da potražimo takva mesta, raspravimo moguće načine unapređenja, i realizujemo neke od njih. Nakon tih unapređenja, možemo ih pustiti korisnicima koji su se saglasili da testiraju rane verzije softvera kako bismo od njih dobili informacije kako im se naša unapređenja čine i da li im pomažu. Ovaj proces možemo koristiti za testiranje naših pretpostavki kako bi videli da li stvarno pomažu korisnicima, ili su samo ideje koje se nama čine kao dobre.

Napokon, sa novostečenim razumevanjem korisnika i aplikacije, možemo pristupiti sledećem velikom zaokretu u ActiveCollab razvoju. Naime, otvara nam se direktna veza između frontenda i servera kroz web sockete koju možemo da koristimo za razmenu podataka u realnom vremenu. Ovaj metod razmene podataka nam omogućava bolji razvoj kolaborativnih i notifikacionih mogućnosti. Trenutno, sa postojećim pull sistemom, one ili nisu realne ili nisu praktične za realzaciju. Posao će nam biti da istražimo i iskoristimo ovu tehnologiju kako bismo korisnicima doneli superiorno iskustvo u odnosu na ono što sada nudimo.

Dalji razvoj

Nakon što se upoznate sa aplikacijom i steknete osećaj ko su ActiveCollab korisnici i zbog čega ustaju svaki dan iz kreveta, nastavićemo sa daljim unapređenjima aplikacije kako bismo im pomogli u njihovom svakodnevnom radu na projektima. Prvo ćemo analizirati feedback korisnika, a zatim optimizovati postojeće tokove i mogućnosti, osmisliti, dizajnirati i dodati nove mogućnosti, dodatke i proizvode, pa na kraju sprovesti usability testove, istraživanja, i ankete, i tako dalje.

U zavisnosti od Vaših interesovanja i ambicija, možete da se držite strogo UX-a i dizajna i da te veštinu proširujete i produbljujete. S druge strange, možete da se oprobate u prototyping-u, sprovođenju anketa, i istraživanju i pisanju korisnih članaka za mušterije ili širu dizajn zajednicu, kao i svakojakim ostalim aktivnostima. Naš cilj je da kreiramo i komuniciramo vrednost koju će korisnici prepoznati i vrednovati, što nam pruža mnogo više opcija od prostog pisanja koda i slaganja stilova. Kao što možete primetiti, prostora za rad, učenje i napredovanje nam ne nedostaje.

Očekivanja, zahtevi, uslovi

Lista naših očekivanja i zahteva:

Uslovi koje pružamo:

Prijava

Ukoliko ste zainteresovani, popunite formu ispod. Uz rezime, priložite i par primera skorijih stvari na kojima ste radili, a na kome se vidi Vaš pristup UX dizajnu. Ne morate nam slati samo finalne rezultate procesa. Slobodno uključite i međukorake i prateći materijal koji vam je pomogao da dođete do konačnog dizajna.

Mi obećavamo da ćemo se javiti najkasnije u roku od dva radna dana.

Apply here!

Thanks for applying! We'll contact you for an interview within a few days if we find you a good fit.

Something went wrong. If you can't submit the form after a few retries, please send an email to posao@activecollab.com